Materialval

Vi tillverkar möbler som ska hålla lika länge som originalen. Därför väljer vi ut arbetsmaterialet med stor omsorg - bara det bästa är gott nog. De vanligaste träslagen är ask, björk och tall. Allt trä är torkat en längre tid innan det används i möbeltillverkningen.

Snickeri och bildhuggeri

Vi tillverkar alla möbler i Mariefred. Våra snickare har lång erfarenhet av möbeltillverkning, och stor kunskap om 1700-talets tillverkningsmetoder. Därför utförs snickeriet hantverksmässigt enligt gammal tradition.

Ytbehandling

Vi målar allt för hand
- varje möbel är unik. Du kan beställa din egen färg och nyans. Utgångsmaterialen i våra färgblandningar är alltid linolja och olika typer av naturliga pigment, enligt recept från 1700-talet. Vi kan patinera din möbel så att den får samma känsla som dina befintliga 1700-tals möbler.

Tapetseri

Allt utförs hantverksmässigt av tapetserare med de metoder som användes under 1700-talet. Materialvalet är som i originalen, det vill säga sadelhjord, vadd, tagel, juteväv, domestik mm.

Äkthetsgaranti

Varje möbel som vi tillverkar förses med ett äkthetsintyg, som ursprungsmärks och signeras. Det är din garanti för att möbeln är i alla delar hantverksmässigt tillverkad.